Majsfritters med fetaostyoghurt och couscous
Frasiga majsfritters serveras med persiljedoftande couscous. Majsfritters är matiga plättar som faller alla i smaken. Krispig gurka är ett inslag av fräschör som förgyller denna rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Ingredienser
4 portioner
Majsfritters
1 förp majskorn (à 340 g)
1 1/2 msk majsstärkelse
1/2 msk bakpulver
2 dl kikärtsmjöl
1/2 tsk chilipeppar
1 tsk salt
1 1/2 dl matlagningsgrädde (gärna havrebaserad)
3 msk olja
Couscous
4 port couscous
1 förp färsk persilja (à 20 g)
Fetaostyoghurt
150 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
200 g snackgurka
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj grädde eller glutenfri växtbaserad grädde och glutenfri couscous.
Gör laktosfri: byt ut fetaost och yoghurt mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör glutenfri: välj grädde eller glutenfri växtbaserad grädde och glutenfri couscous.
Gör laktosfri: byt ut fetaost och yoghurt mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Rör ner lite rostade sesamfrön i fetaostyoghurten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3292 KJ / 789 kCal
Fett31 g
Salt3.3 g
Kolhydrater96 g
Protein28 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer