Majskyckling med dragonsky

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
Majskyckling med dragonsky

Majskyckling med dragonsky är en tilltalade och mumsig middagsrätt. Du steker kycklingen och den kokta potatisen samt sommarprimörerna. Vin, kycklingfond och grädde ingår i den härliga dragonskyn.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2007

Majskyckling med dragonsky

Ingredienser

4 portioner
400 g  färskpotatis
4   majskycklingfiléer
2 dl  vitt vin
2 msk  konc kycklingfond
1 tsk  ljust muscovadosocker
1/2 dl  matlagningsgrädde
1/2 dl  fransk dragon
400 g  sommarprimörer, t ex späda morötter, vårlök och grön sparris
olivolja till stekning

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden för samliga allergener.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Gör så här

Tips

Majskyckling har blivit uppfödd på majs, men givetvis blir det gott även med annan
kyckling, men satsa på högsta kvalitet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Det var ett tag sen jag testade detta recept men vi tyckte att det var jättebra. Måste testa igen!

Eva

2008-05-28

Jag bytte ut kycklingen mot lax. Det blev underbart gott

Charlott

2007-07-12

Näringsvärde per portion

Energi1390 KJ / 330 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Rimmad kyckling med dragonsås
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostad sparris med dragonsås
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dijonsenapssill med primörer
Betyg 2.8 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Champinjon- och sparrissallad med persilja och dragon
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamstekt sej med apelsinmorötter
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ankbröst med potatiskaka och björnbärsås
Betyg 3.2 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga