Majsplättar med fetaröra
Testa något nytt i form av majsplättar med fetaröra! Du svänger enkelt ihop plättarna genom att blanda majsen med mjöl, mjölk och ägg. Fetaröran adderar en extra sälta till maträtten. Servera sedan tillsammans med en grön och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Plättar
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
3 dl mjölk
2 ägg
340 g majskorn
2 msk smör eller margarin
Sallad
1 röd paprika
1/2 cosmopolitansallad
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Fetaröra
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3121 KJ / 745 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater96 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Denna rätt får tyvärr en stor tumme ner.. inte alls gott!
Matilda
2017-10-23Konstig kombination. Majsplättarna och fetaost röran får godkänt men riset till känns mest konstigt. Hade hellre haft bacon eller något sånt till. Denna gör vi inte igen.
Camilla
2017-10-12