Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad
Majsplättar med kokosmjölk och tomatsallad är ett mättande och inspirerande recept. Plättarna får en perfekt smak av kokos och chili samt en härlig krispig yta då de stekts på medelvärme. Som tillbehör serveras en fräsch sallad av tomat, persilja och rödvinsvinäger samt en klick cottage cheese.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2015
Ingredienser
Plättar
Sallad
Till servering
För alla:
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och cottage cheese utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Cottage cheese kan bytas ut mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott och barnen älskar det.
Elin
2020-02-24Konstig maträtt. Inte gott alls.
Agneta
2015-03-26