Majssalsa med oregano

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Majssalsa med oregano

Färgstarkt och gott tillbehör som passar till såväl kött som fisk! Söt majs steks tillsammans med vitlök och gul lök och får en syrlig smak av vinäger samt örtiga toner av färsk oregano.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Majssalsa med oregano

Ingredienser

6 portioner
2   gula lökar
3   vitlöksklyftor
4 msk  rapsolja
6   majskolvar
1 - 2 msk  rödvinsvinäger
2 krm  salt
1   kruka oregano

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Byt ut majskolvarna mot 12 dl frysta tinade majskorn (för 6 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi881 KJ / 211 kCal
Fett11 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rostad majs med solrosfrön
Betyg 3 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fetaostkräm med blomkål, majssalsa och kaprissmör
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majskolv med jalapeño/limesmör och krispig topping
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Grillad sötpotatissallad med jalapeñodressing
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingklubba BBQ
Betyg 2.5 av 5.
147 personer har röstat
Under 45 min att tillaga