Majssalsa med oregano
![Majssalsa med oregano](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_231453/cf_259/majssalsa_med_oregano.jpg)
Färgstarkt och gott tillbehör som passar till såväl kött som fisk! Söt majs steks tillsammans med vitlök och gul lök och får en syrlig smak av vinäger samt örtiga toner av färsk oregano.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
![Majssalsa med oregano](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_231453/cf_259/majssalsa_med_oregano.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
6 majskolvar
1 - 2 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 kruka oregano
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Tips
Byt ut majskolvarna mot 12 dl frysta tinade majskorn (för 6 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi881 KJ / 211 kCal
Fett11 g
Salt1.3 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer