Majssoppa med kyckling

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
0
Majssoppa med kyckling

En kantonesisk variant på amerikansk majssoppa, corn chowder, baserad på burkmajs. Gör soppan matigare med kyckling! Krydda med nötig sesamolja och en skvätt sherry för den rätta, asiatiska karaktären.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Majssoppa med kyckling

Ingredienser

4 portioner

Kycklingfärs

200 g  kycklingbröst (eller kycklingfärs)
1 tsk  torr sherry
2 krm  salt
2 krm  peppar

Soppa

2   burkar majs (à 250 g)
1 l  vatten
1 msk  konc kycklingfond
2 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
1 1/2 msk  potatismjöl
1 dl  kallt vatten
3   ägg
1/2 tsk  sesamolja
2 msk  hackad gräslök eller purjolök

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör äggfri: Uteslut äggen i soppan.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi976 KJ / 233 kCal
Fett6 g
Salt6.48 g
Kolhydrater18 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Bläckfisk med salladslök
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Barbecue på lamm och fågel
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudelsoppa med pak soi och tomat
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekta dumplings med fläskfärs och selleri
Betyg 3.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tandooripotatis med kyckling och chiliägg
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga