Makaronigratäng med köttfärs

Denna makaronigratäng med köttfärs är perfekt att göra om man ofta återkommer till köttfärssås och spaghetti. Nästan samma ingredienser, men i ett litet annorlunda format! Låt kokta makaroner och stekt köttfärs blandas med ägg och mjölk och gratineras i ugnen. Självklart toppar du den med ost och äter den med söta plommontomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna macaronetti)
500 g blandfärs
1/2 msk olja
salt
peppar
390 g pastasås basilika
4 ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
2 krm peppar
1 dl riven ost (gärna prästost)
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3173 KJ / 759 kCal
Fett32 g
Salt4 g
Kolhydrater69 g
Protein46 g
Kommentarer
Enkel och god mat till matlådan!
Ingela
2025-01-28Simpel och lätt att ändra beroende på vd man har hemma. Vi hade i Worcester shire sås och lite grönsaker
Josephine
2024-12-14Gjorde om det lite men så god
Åza
2024-11-10