Makaronipizza med falukorv
Pizza med makaroner, falukorv och tomater. Allt lagas i en och samma långpanna enklare än så här blir det inte. Du behöver inte ens koka makaronerna innan utan det görs direkt i plåten i ugnen. Toppa din makaronipizza med tomater och ost och en ny receptfavorit är klar att servera.
Ingredienser
4 portioner
800 g falukorv
5 dl snabbmakaroner
1 msk smör (till långpannan)
150 g riven ost
5 ägg
12 dl mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk torkad oregano
4 tomat
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan sallad till servering.
Energi4748 KJ / 1136 kCal
Fett71 g
Salt6 g
Kolhydrater68 g
Protein55 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej! Barnen tyckte det var gott och det är som flera skriver; bra matlådemat. Men minska mängden äggstanning till knappt 10 dl mjölk och 4 ägg. Krydda också lite mer än i receptet.
Sophie
2024-02-29Ett par dl extra makaroner och lite mera kryddor så blev det ju rätt bra.
Mats
2024-02-14Finns utrymme för förbättringar , dubbla kryddningen, idealmakaroner istället för snabbmakaroner som förkokas 3 min ger en bättre konsistens. Minska på tomaterna till 3 st medelstora .dubbla osten och gärna prästost.
Tord
2024-02-04