Makrill- och risplättar med böngroddssallad
![Makrill- och risplättar med böngroddssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13699/cf_259/makrill-_och_risplattar_med_bongroddssallad.jpg)
Här är ett recept på makrill- och risplättar med böngroddssallad, något för dig som vill testa på något nytt och smakfullt! Rätten innehåller många näringsrika ingredienser och är en fullvärdig måltid. Lika gott till lunch som middag!
![Makrill- och risplättar med böngroddssallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13699/cf_259/makrill-_och_risplattar_med_bongroddssallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 dl kokt ris
2 burkar makrillfilé (á 125 g)
1/2 tsk salt
1/2 tsk citronpeppar
2 msk smör eller margarin
Sallad
1 burk böngroddar (à 280 g)
1 rödlök (1 rödlök kan bytas mot 1 bit purjolök)
1 msk vinäger
3 msk olja
2 krm salt
För alla
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mix.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot solhavre och matfettet mot mjölkfritt margarin.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot solhavre och matfettet mot mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkelt, snabbt, barnen tyckte okej/ganska gott och då modifierade vi salladen (minus lök, plus isbergssallad) åt dom.
Linda
2020-10-13