Makrill- och risplättar med böngroddssallad

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
1
Makrill- och risplättar med böngroddssallad

Här är ett recept på makrill- och risplättar med böngroddssallad, något för dig som vill testa på något nytt och smakfullt! Rätten innehåller många näringsrika ingredienser och är en fullvärdig måltid. Lika gott till lunch som middag!

Makrill- och risplättar med böngroddssallad

Ingredienser

4 portioner
2   ägg
5 dl  mjölk
2 dl  vetemjöl
2 dl  kokt ris
2   burkar makrillfilé (á 125 g)
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  citronpeppar
2 msk  smör eller margarin

Sallad

1   burk böngroddar (à 280 g)
1   rödlök (1 rödlök kan bytas mot 1 bit purjolök)
1 msk  vinäger
3 msk  olja
2 krm  salt

För alla

Gör glutenfri: byt ut mjölet mot glutenfri mix.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot solhavre och matfettet mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Enkelt, snabbt, barnen tyckte okej/ganska gott och då modifierade vi salladen (minus lök, plus isbergssallad) åt dom.

Linda

2020-10-13

Testa liknande recept

Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rökt makrill med dilldressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga