Mammas raggmunk i långpanna
Ett enkelt och matigt recept på raggmunk i långpanna som du tillagar i ugn som ugnspannkaka. Du gör raggmunken av bland annat ägg, mjölk, mjöl, potatis och bacon. Servera den härliga raggmunken med lingonsylt!
Ingredienser
4 portioner
2 ägg
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
6 - 7 medelstora potatisar
2 paket bacon (à 140 g)
smör eller margarin
Till servering
lingonsylt
kantareller
grönt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använd en normalstor långpanna för en sats för fyra personer. Då blev raggmunken tunn, krispig på både ovan- och undersidan och perfekt i mitten efter 35 minuter. Om receptet ska ökas, gör för åtta personer och använd två långpannor.
Jessica
2022-01-20👎
Annelie
2020-05-03Ingen höjdare. Blir bara en geggig överkokt massa. Raggmunkar ska vara stekt som en kaka med krispig yta på båda sidor men samtidigt lite rå känsla i potatisen.
Sandra
2014-11-16