Mandel och aprikoskaka
![Mandel och aprikoskaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64180/cf_259/mandel_och_aprikoskaka.jpg)
En mustig och härlig mandel och aprikoskaka. Kakan gör du av bland annat mjöl, socker, aprikoser, mandelmassa, citron och ägg. Garnera med florsocker och servera till efterrätt eller fika!
![Mandel och aprikoskaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64180/cf_259/mandel_och_aprikoskaka.jpg)
Ingredienser
8 bitar
Mördeg
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
100 g smör eller margarin
Fyllning
1 burk aprikoser i sockerlag (à ca 400 g)
200 g mandelmassa
100 g smör eller margarin
rivet skal av 1 citron
3 ägg
Garnering
florsocker
För alla
Kakan innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2105 KJ / 503 kCal
Fett31 g
Kolhydrater46.7 g
Protein9.6 g
Kommentarer