Mandelglass med citron
![Mandelglass med citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77696/cf_259/mandelglass_med_citron.jpg)
En ljuvligt fräsch, syrlig och läskande glass för varma sommardagar! Görs enkelt på äggvitor som exempelvis blivit över efter tillagning av vaniljkräm eller majonnäs. Vitorna går att frysa, när du har fem vitor är det glassfixardags!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
![Mandelglass med citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_77696/cf_259/mandelglass_med_citron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
5 äggvitor
1 3/4 dl socker
1 dl grädde
1 dl rostade, hackade mandlar
rivet skal av 1 citron
Gör så här
Tips
Får du äggvitor över? Frys in efter hand. När du har tillräckligt många är det glassdags.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1518 KJ / 363 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g
Kommentarer
Hur hårt eller mjukt ska grädden vispas? Jag gillar receptet och har gjort det flera gånger, men jag lyckas inte alltid då jag har märkt att i vissa fall så skiktar sig marängsmeten och jag gissar att det är på grund av att jag vispar grädden för hårt.
Erik
2023-06-28Hej Erik! Grädden ska vispas fast men inte så att den blir grynig, om du förstår hur vi menar. När det blir tydliga spår av visparna i grädden så är det lagom. Är det grädde- och marängbladningen som skiktar sig eller är det marängen som inte blir bra? Här kommer några marängtips också. När du vispar maräng så välj gärna en rostfri bunke och se till att den är helt ren och torr. Samma sak med vispen. Undvik att få in fett/vatten/äggula i marängen för då går det inte att få till en fast maräng. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29Jättegod Nyttig då ej äggulor Blev litet isig, så bör röras
Ylva
2022-07-02Så gott och mycket lätt. Den blev vårt favoriter
Eva
2021-05-31