Mandelkaka med bär
![Mandelkaka med bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_169851/cf_259/mandelkaka_med_bar_.jpg)
Den här mandelkakan har två hemliga ingredienser få kan ana, vita bönor och kokt potatis! Som en ljuvligt saftig mazarin gör den garanterad succé till fikat. Toppa med dina favoritbär och servera med fluffigt vispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2017
![Mandelkaka med bär](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_169851/cf_259/mandelkaka_med_bar_.jpg)
Ingredienser
12 bitar
1 förp kokta vita bönor eller kikärter (à 380 g)
50 g smör
200 g kall kokt potatis
1 1/2 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 - 2 finrivna bittermandlar
3 ägg
2 dl rörsocker
1 1/2 dl frysta bär t ex röda vinbär, blåbär eller hallon
1 tsk majsstärkelse
2 msk hackad mandel
Till servering
vispad grädde till servering
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknad per bit.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi885 KJ / 288 kCal
Fett18 g
Salt0.33 g
Kolhydrater23 g
Protein7 g
Kommentarer
Går den att göra i muffinsformar?
Anna
2023-01-10Hej Anna! Det är tyvärr inget vi har provbakat. Skriv gärna en ny kommentar om du testar göra muffins! 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-01-11Smakar vispgrädde och jordgubbssås till mandelkaka gjord på mandelmjöl? Eller kan det bli en besk smak?
Monika
2020-02-19Hej Monika! Om du tänkte servera vispgrädde och jordgubsbsås till så tror jag att det blir smaskens! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-20Har blivit en favoritkaka både hos barn och vuxna! Har lämnat vidare receptet ett flertal ggr eftersom den är så god. Jag använder sötströ istället för socker och det är ingen som märker skillnad. Ska baka den och ta med till jul-knytis nu, möjligen utan bittermandel och hallon men med saffran och russin för julkänsla! Jag tycker att den blir snäppet bättre dagen efter bak; den hinner sätta till sig och smakerna blir fylligare.
Marlene
2018-12-04