Mandelmarängtårta med choklad och färska bär
Ett somrigt recept på mandelmarängtårta med choklad och färska bär som passar perfekt till festliga tillfällen. Du gör en botten av maräng och garnerar tårtan med mörk choklad, äpple, citronmeliss och bär som hallon, blåbär och vinbär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
8 bitar
4 äggvitor
2 dl ljust muscovadoråsocker
1/2 msk färskpressad citronjuice
200 g mandelmassa
olja eller potatismjöl till plåten
vispad grädde eller mjölkfritt alternativ till servering
Garnering
50 g mörk ren choklad av hög kvalitet
1 l färska bär, t ex hallon, blåbär, jordgubbar och röda vinbär
1/2 äpple i tunna skivor
citronmeliss
För alla
Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri gräddersättning av havre eller soja.
Gör så här
Tips
Gör chokladfigurer!
Fyll 75 g smält mörk choklad (för 8 bitar) i en plastpåse. Klipp av ena hörnet och ringla chokladen på bakplåtspapper. Låt stelna.
Fyll 75 g smält mörk choklad (för 8 bitar) i en plastpåse. Klipp av ena hörnet och ringla chokladen på bakplåtspapper. Låt stelna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer