Mandelmusslor med citronkräm
En gammal favorit i ny tappning med en läcker citronkräm som fyllning och toppade med marinerade björnbär.
Ingredienser
ca 10 portioner
Citronkräm
1 dl socker
1 dl färskpressad citronsaft
400 g färskost (av cream cheese-typ)
skal av 1/2 citron
Syltade björnbär
1/2 l färska eller frysta björnbär
2 - 3 dl socker
2 - 3 tsk färskpressad citronsaft
Mandelmusslor
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
100 g mandelmjöl
200 g rumstempererat smör eller margarin (+ extra till formarna)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag håller med om att det inte är något bra recept. Det ska vara 4 dl mjöl och ett ägg och 2-3 droppar bittermandel. Min deg höll inte ihop när jag klar så jag blanda i ett ägg också. Googla på Fredriks fika istället, där finns ett bra recept.
Helena
2022-12-18Jag och sambon gör enbart mandelmusslorna, och istället för 10-11 st så får vi ut 30-35 talet! Perfekt recept med mindre socker och äggfritt!
Zara
2022-12-17Degen håller ju inte alls ihop, hur ska man kunna kavla ut den då?
Carina
2022-12-16