Mandelmusslor med vaniljkräm och jordgubbssylt
![Mandelmusslor med vaniljkräm och jordgubbssylt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250311/cf_259/mandelmusslor_med_vaniljkram_och_jordgubbssylt.jpg)
Baka spröda, vaniljdoftande mandelmusslor fyllda med len vaniljkräm och söt jordgubbssylt. Toppa de små underverken med vispad grädde och imponera på fikagäster med en smak av sommar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023
![Mandelmusslor med vaniljkräm och jordgubbssylt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250311/cf_259/mandelmusslor_med_vaniljkram_och_jordgubbssylt.jpg)
Ingredienser
20 st
100 g smör
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl mandelmjöl
2 dl vetemjöl
1 äggvita
50 g smält smör (till formarna)
Vaniljkräm
4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
1 dl strösocker
3 msk majsstärkelse
25 g smör
Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl jordgubbssylt
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi924 KJ / 221 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater20 g
Protein3 g
Kommentar
Hur långt i förväg kan man göra dem? Funderar på att servera som en efterrätt så vill helst ha allt gjort innan gästerna kommer.
Christine
2023-09-17Hej Christine! Du kan baka mandelmusslorna ett par dagar innan eller frysa in dem. Gör sedan vaniljkrämen dagen innan och förvara den i kylen i en spritspåse. Samma dag som du ska servera dem kan du vispa grädden och fyll mandelmusslorna precis innan servering. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29