Mango chutney
Gör din egen mango chutney, den blir god, fruktig och precis lagom söt. Kryddigheten från senapsfrön och chiliflakes balanseras fint in i den härligt gula chutneyn.
Ingredienser
ca 3 dl
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 gul lök
1/2 msk riven ingefära
250 g tärnad mango (fryst eller färsk)
1/2 dl gula russin
1/2 tsk gula senapsfrön
1/2 tsk chiliflakes
1/2 vitlöksklyfta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1097 KJ / 262 kCal
Fett0.6 g
Salt0 g
Kolhydrater61 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej! Är det gula eller bruna senapsfrön som används? Det framgår inte i receptet.
Maria
2024-08-12Hej Maria! Vi använde gula, jag ska skriva dit det! Tack för att du uppmärksammade! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-12Lätt och snabb att göra. Jag ökade lite på chilin och använde färsk chili andra gången jag gjorde mango chutney med detta recept. Tidigare har jag bara gjort på färsk mango, men detta blir lika gott och antagligen mera ekonomiskt även om jag inte räknat på det.
Mats
2024-03-25Så god Chutney, minskade ner på sockret till 2 msk då russinen och mangon tillför mkt sötma. Perfekt chutney att göra en Mangoraja på, gott till wraps och sallader av olika slag
Camilla
2023-10-18