Mangosalsa med koriander och chili
En mangosalsa med de klassiska smaksättarna lime, koriander, chili och lök. Enkla, rena smaker och oslagbart gott. Fredagsmys, grillkväll, stekt fisk, kyckling? Mangosalsan är alltid ett säkert kort och med ingredienser som gör gott i kroppen.
Ingredienser
4 portioner
1 mango
1/2 gurka
1 röd chilipeppar
1/2 rödlök
2 lime
2 msk olja
salt
1 kruka koriander
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi656 KJ / 157 kCal
Fett8 g
Salt0.76 g
Kolhydrater18 g
Protein2 g
Kommentarer
Bytte ut gurkan mot avokado för att få den lite krämigare. Blev supergott
Theres
2024-06-28Behövs mer lime o salt sant en söt mango för att få rätt balans helt ok recept
Lars
2023-01-06Hej, hur länge kan man förvara den i kylen? Om jag skall äta den på söndag kan jag göra den idag (onsdag)?
Josephine
2021-04-28Hej Josephine! Tja, salsan håller säkerligen ett par dagar i kylen och kommer nog klara sig till på söndag. Men eftersom det är skivad lök i så skulle jag råda dig att inte spara den riktigt så länge. Salsan är fräschast när löken fortfarande är lite krispig och koriandern är ny hackad. Den smakar alltså bäst ny gjord eller bara någon dag gammal. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-04-29