Maräng med choklad och mint
![Maräng med choklad och mint](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_171338/cf_259/marang_med_choklad_och_mint.jpg)
Maränger kan varieras i all oändlighet. Om du bjuder in både choklad och mint i smeten har du härliga julmaränger. Hemligheten bakom den perfekta chokladmarängen, som är seg i mitten och lite knaprig på ytan, är en skvätt ättika.
![Maräng med choklad och mint](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_171338/cf_259/marang_med_choklad_och_mint.jpg)
Ingredienser
35 st
2 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
1 tsk ättika (12%)
50 g mörk bakchoklad (70%)
1 krm pepparmyntsolja
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut chokladen mot mjölkproteinfri mörk choklad.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi109 KJ / 26 kCal
Fett0.5 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Jag borde ha gjort som den förra kommentaren tipsade om och tagit mindre pepparmynta. De fick tyvärr allt för stark mintsmak.
Anna
2021-12-23Blev jättegoda! Tog lite mindre pepparmyntsolja.
Carina
2018-12-23