Maräng med choklad och mint

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat
2
Maräng med choklad och mint

Maränger kan varieras i all oändlighet. Om du bjuder in både choklad och mint i smeten har du härliga julmaränger. Hemligheten bakom den perfekta chokladmarängen, som är seg i mitten och lite knaprig på ytan, är en skvätt ättika.

Maräng med choklad och mint

Ingredienser

35 st
2   äggvitor
1 1/2 dl  strösocker
1 tsk  ättika (12%)
50 g  mörk bakchoklad (70%)
1 krm  pepparmyntsolja

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut chokladen mot mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Jag borde ha gjort som den förra kommentaren tipsade om och tagit mindre pepparmynta. De fick tyvärr allt för stark mintsmak.

Anna

2021-12-23

Blev jättegoda! Tog lite mindre pepparmyntsolja.

Carina

2018-12-23

Näringsvärde per portion

Energi109 KJ / 26 kCal
Fett0.5 g
Salt0.01 g
Kolhydrater5 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Mozartkulor
Betyg 4.5 av 5.
154 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordnötskrokant med choklad och marshmallows
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Polkabräck
Betyg 4.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kakdeg med choklad och mint
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Trillingnöt
Betyg 4.6 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladdoppade clementiner
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga