Marängbakelse med limekräm och frukt

Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
3
Marängbakelse med limekräm och frukt

Frasig maräng smaksatt med choklad. Marängen är fylld med en söt och syrlig kräm på lime och toppad med färska bär. Marängerna och limekrämen kan med fördel göras en dag före. Kan detta vara en blivande påskklassiker?

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2013

Marängbakelse med limekräm och frukt

Ingredienser

6 portioner

Limekräm

4   ägg
1   burk söt, kondenserad mjölk (à ca 400 g)
1 dl  färskpressad limejuice (1 dl juice motsvarar saften från ca 4 st lime)

Maräng

75 g  mörk choklad (ca 70 %)
1 krm  salt
2 1/2 dl  strösocker
1 tsk  ättiksprit (12 %)
1 msk  majsstärkelse (Maizena)

Topping

3 dl  färsk mango eller ananas i bitar
choklad att hyvla över
2 dl  frysta/färska hallon
florsocker att pudra över
mynta till garnering

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Marängerna och limekrämen kan med fördel göras dagen före.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Elisabeth: Det står i punkt tre.

Bodil

2013-03-29

Hur gör man limekrämen?

Elisabeth

2013-03-28

Gott!

Birgitta

2013-03-27

Testa liknande recept

Vegansk pavlova med hallonsorbet
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rosa maränghjärtan med citrongrädde och hallon
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Snabb hallonsorbet med mynta
Betyg 3.5 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Maränggrottor med fruktsallad & vaniljmascarpone
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maränger (grundrecept)
Betyg 4.1 av 5.
647 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga