Maränger (grundrecept)
![Maränger (grundrecept)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232469/cf_259/maranger_(grundrecept).jpg)
Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
![Maränger (grundrecept)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_232469/cf_259/maranger_(grundrecept).jpg)
Ingredienser
ca 50 st små
3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 100 g)
1 dl strösocker (1 dl motsvarar 90 g)
1 krm ättiksprit (12%)
1 dl florsocker (1 dl motsvarar 60 g)
För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Näringsvärdet är beräknat per 1 st liten maräng.
Gör så här
Tips
Gör basilikamaränger: Mortla 1/2 kruka hackade basilikablad (för 50 st) med den 1/2 dl strösocker som tillsätts i steg 2 i receptet.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi53 KJ / 13 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater3 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Alltid bra maränger, gott med hemgjord lakritsglass.
Peter
2024-06-15Toppenbra recept, marängerna blir alltid lyckade ! Ann-Christin
Ann-christin
2024-06-11Ett enkelt recept som jag gjort många gånger. Kör över o undervärme och sen 30 min på eftervärme. Bästa är att det inte är så mycket socker och många gånger minskar jag på florsocker eller tar inget florsocker alls. Går lika bra
Monica
2024-06-02