Marängpaj med citron

Marängpaj med citron är en underbar efterrätt. Ett sprött pajskal fyllt med syrlig citronkräm och toppat med ljuvligt seg maräng är en svårslagen dessert.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Ingredienser
12-14 bitar
3 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör
1 msk kallt vatten
Fyllning
finrivet skal och saft av 3 citroner (ca 2 dl saft)
3 äggulor
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
125 g rumstempererat smör
Maräng
3 äggvitor
2 dl strösocker
Gör så här
00:20:00
00:20:00
00:10:00
02:00:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat på 12 bitar.
Energi1689 KJ / 404 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater52 g
Protein5 g
Kommentarer
3 ägg som delas i vitor och gulor? Eller 3 ägg + 3 gulor o 3 vitor?
Eva
2025-04-19Hej Eva! Här används totalt 6 ägg, 3 hela och 3 där gulor och vitor separeras. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-20Kan man göra pajen en dag i förväg? Håller marängen över natten i kylen?
Pia
2023-08-13Hej Pia! Det går att göra pajen en dag innan och förvara i kylen men marängen kan börja "svettas". Det gör ingen skillnad på smaken men den kanske inte är lika tjusig i utseendet. Vi rekommenderar därför att göra marängen samma dag som du serverar den för bästa möljliga resultat. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
2023-08-14För mig är det ”go to” receptet när jag vill ha en syrlig söt go citronpaj.
Jan
2023-04-01