Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar
En riktig lyxig dessert som passar att laga till många och bjuda på ett stort fat. Perfekt vid den stora middagsbjudningen. Punschrussinen och chokladkrämen kan med fördel förberedas dagen innan.
Ingredienser
8 portioner
Punchrussin
1 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl punsch
1 dl gula sultanrussin
Körsbärskompott
500 g frysta körsbär
2 dl socker
saften av 1/2 citron
2 stjärnanis
2 msk majsstärkelse
Chokladkräm
2 dl vispgrädde
75 g hackad ljus choklad
75 g hackad mörk choklad
ca 1 krm salt
Till servering
1 paket vaniljglass (à 440 ml) med chokladbitar (t ex Magnum Pints Classic)
1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)
12 maränger
10 noblesse
1/2 dl hackade, rostade mandlar
2 stjälkar citronmeliss
För alla
Kontrollera innehållet i glassen och chokladsåsen.
I övrigt fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.
Gör så här
Tips
För en mer klassisk marängsviss toppa med vispad grädde och chokladsås.
Har du lagat receptet?
Kommentarer