Marängswiss med smak av semla
Marängswiss och semlor i samma efterrätt är en fantastiskt god kombination. Du får liksom det bästa av två världar. Bitar av kardemummabulle skivas och steks krispiga i smör. Mandelmassan och grädden vispas och sedan lägger du ihop din nya favoritefterrätt med maränger, bullkrutonger, mandelgrädde och extra vanlig grädde.
Ingredienser
4 portioner
1/2 tsk hela kardemummakärnor
3 msk vatten
3 msk socker
1 dl riven mandelmassa
1 dl hela skalade mandlar
2 semmelbullar (gärna med kardemumma)
3 msk smör
3 dl vispgrädde
20 maränger
För alla
Kontrollera noga innehållet i marängerna och kardemummabullarna.
Gör glutenfri: välj glutenfria kardemummabullar.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gär äggfri: välj äggfria kardemummabullar och maränger.
Gör så här
Tips
Vill du baka egna kardemummabullar?
Maxa din marängswiss, lägg till en kula vaniljglass eller två.
Maxa din marängswiss, lägg till en kula vaniljglass eller två.
Har du lagat receptet?
Kommentarer