Marängtårta med bär
En vår- och sommartårta med maräng: varva lager av marängbotten med hallonmousse och toppa marängtårtan med bär som jordgubbar, blåbär och björnbär. Festligt och gudomligt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
8-10 bitar
4 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitvinsvinäger
Hallonsås
250 g frysta hallon
1/2 dl strösocker
Hallonmousse
3 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Topping
2 - 3 dl färska bär
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. Byt mascarpone mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mascarpone mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 8 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1764 KJ / 422 kCal
Fett26 g
Salt0.1 g
Kolhydrater43 g
Protein4 g
Kommentarer
Jättegod tårta. Går den att frysa in om man vill göra den i förväg och bara ta fram inför servering?
Evelina
2024-06-10Hej Evelina! Den här tåtan rekommenderar vi inte att frysa. Bottnarna går bra att förbereda någon dag innan så att inte allt behöver göras samma dag. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-11Så himla god, gjort både på frysta och färska hallon. Samt en gång med 3 bottnar, och en med 2. En favorit!
My
2023-08-25Tack Ulrika, gjorde så, den blev verkligen supergod!!
Sofia
2023-07-13Å vad roligt att höra. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-07-14