Marängtårta med havtornscurd

Bjud på marängtårta med havtornscurd, där en frasig och söt tårtbotten skapar en perfekt balans med syrlig curd gjord på havtorn. Tillsammans med lättvispad grädde toppas tårtan med säsongens frukter, och gärna vackra ätbara blommor. Det är en garanterad succé på sommarens alla festligheter!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2025

Ingredienser
12 bitar
Marängbotten
6 äggvitor
1 krm salt
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse
Havtornscurd
2 dl frysta havtorn (ca 110 g, för 12 bitar)
3/4 dl strösocker
1/2 citron (2 msk saft, för 12 bitar)
2 äggulor
25 g smör (rumstempererat)
Yoghurtgrädde
4 dl vispgrädde
1 dl grekisk yoghurt (10%)
2 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
Till garnering
200 g frukt t ex. physalis kumquats och/eller sharon
citronmeliss eller ätbara blommor
Gör så här
01:30:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat med physalis.
Energi1392 KJ / 333 kCal
Fett17 g
Salt0.3 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
Hej, skall havtornen sjudas direkt från frysen, och utan extra vatten/vätska? Mvh Maria Hallberg
Maria
2025-04-20Hej Maria! Stämmer, inget extra vatten. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-20Tusen tack för snabbt svar! 😊
Johanna
2025-04-19Vad betyder ”plasta bunken”?
Johanna
2025-04-19Hej Johanna! Det betyder att lägga plastfilm som ett lock över bunken. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-19