Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
2
Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

Sugen på lite nyttigare vardagsmat? Laga en färgstark bowl med marinerad tofu, kokt mathavre eller något annat matgryn, stekt spenat, kimchi och kokt ägg.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

Ingredienser

4 portioner

Marinerad tofu

400 g  fast tofu
1   liten vitlöksklyfta
1/2   röd peppar (chili)
2 msk  japansk soja
1/2 msk  honung eller lönnsirap
1/4 dl  rapsolja
5 dl  mathavre
1   kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
4   ägg
1 msk  sesamolja
200 g  färsk spenat
1 krm  salt

Till servering

2 dl  kimchi
2 msk  rostade sesamfrön

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: uteslut ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott! Hade inte färsk spenat hemma så tog fryst, tinade den i mikron och fräste som i receptet, det funkade bra..

Camilla

2022-01-25

Väldigt god! Toppen att göra om man enkelt vill få till asiatiska smaker. Nästa gång skippar jag sesamoljan då jag inte tyckte att den tillförde så mycket i just den här rätten.

Malin

2021-06-17

Testa liknande recept

Tofu med sockerärter
Betyg 2.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesammarinerade tofuspett
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesisk tofu
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ma po dou fu
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kimchigryta (Kimchi Jjigae)
Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerad tofu i ugn
Betyg 4.5 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga