Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg
![Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_224933/cf_259/marinerad_tofu_med_mathavre__spenat__kimchi_och_agg.jpg)
Sugen på lite nyttigare vardagsmat? Laga en färgstark bowl med marinerad tofu, kokt mathavre eller något annat matgryn, stekt spenat, kimchi och kokt ägg.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
![Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_224933/cf_259/marinerad_tofu_med_mathavre__spenat__kimchi_och_agg.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Marinerad tofu
400 g fast tofu
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd peppar (chili)
2 msk japansk soja
1/2 msk honung eller lönnsirap
1/4 dl rapsolja
5 dl mathavre
1 kyckling- eller grönsaksbuljongtärning
4 ägg
1 msk sesamolja
200 g färsk spenat
1 krm salt
Till servering
2 dl kimchi
2 msk rostade sesamfrön
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör äggfri: uteslut ägg.
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Hade inte färsk spenat hemma så tog fryst, tinade den i mikron och fräste som i receptet, det funkade bra..
Camilla
2022-01-25Väldigt god! Toppen att göra om man enkelt vill få till asiatiska smaker. Nästa gång skippar jag sesamoljan då jag inte tyckte att den tillförde så mycket i just den här rätten.
Malin
2021-06-17