Marinerade grönsaker

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Marinerade grönsaker

Saftiga, fräscha grönsaker som får marineras i den goda aromen från chilifrukt, ättiksprit och sesamolja. De marinerade grönsakerna blir ett självklart tillbehör på buffén eller matbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Marinerade grönsaker

Ingredienser

10 portioner
300 - 350 g  rättika
300 - 350 g  morötter
1   slanggurka
1/2   kinakålhuvud
2   rödlökar
2   röda äpplen
2   chilifrukter (gärna jalapeno men det går också bra med spansk peppar)
1 dl  grovhackad persilja
1/2 dl  rostade sesamfrön

Inläggningslag

4   grovhackade vitlöksklyftor
1   chilifrukt (gärna jalapeno)
2 dl  strösocker
4 dl  ättiksprit (12%)
6 dl  vatten
2 tsk  salt
1 - 1 1/2 msk  sesamolja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Ingredienslista för ca 100 personer
2 kg rättika
2 kg morötter
5 slanggurkor
10 rödlökar
2 kinakålshuvuden
10 röda äpplen
10 chilifrukter (beroende på styrka)
10 dl grovhackad
persilja
2 -3 dl rostade sesamfrön
samt femdubbla receptet för inläggningslagen

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi760 KJ / 180 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

Japansk rättiksallad
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sesamdressad råkostsallad
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Råhyvlad brysselkål med chili- och ingefärsdressing
Betyg 3 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad laxsashimi med risnudelsallad
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabbpicklade grönsaker
Betyg 3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga