Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli
![Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38802/cf_259/marinerade_sommarprimorer_med_agg__kavringstrossel_och_aioli.jpg)
En välsmakande vegetarisk sommarlunch som mättar. De citronmarinerade sommarprimörerna i form av broccoli, morötter, blomkål och sockerärtor serveras med ägg samt det lite mer krispiga kavringsströsslet och aioli. Fräscht och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
![Marinerade sommarprimörer med ägg, kavringströssel och aioli](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_38802/cf_259/marinerade_sommarprimorer_med_agg__kavringstrossel_och_aioli.jpg)
Ingredienser
Kavringströssel
För alla
Rätten innehåller gluten och ägg men är fri från laktos och mjölkprotein, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: uteslut de kokta äggen. Ersätt aioli med t ex crème fraiche och smaksätt den på samma sätt som en aioli. Kontrollera brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer