Marmelad på röda vinbär
Ta vara på röda vinbärsskörden genom att göra godaste marmeladen. Det går lika bra att använda frysta som färska bär. Smaksätt med vanilj och en skvätt rom.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
ca 6 dl
1 l röda vinbär
1/2 dl vatten
1/2 vaniljstång
ev 2 msk rom
4 dl syltsocker med pektin
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Receptet uppdaterat juni 2024.
Näringsvärdet är baserat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1205 KJ / 289 kCal
Fett0.2 g
Salt0.01 g
Kolhydrater65 g
Protein1.2 g
Kommentarer
Håller med, inte tillräckligt söt. Tycker nog man hade kunnat ta en vaniljstång också.
Alexandra
2024-07-30Ser gott ut! Hur mycket marmelad blir det ungefär? Tänker på hur många burkar man kan behöva.
Maria
2024-07-23Hej Maria! Det blir ungefär 1 liter färdig marmelad. Så burkar som rymmer totalt 1 liter blir ju toppen! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-23Jag tog lite mer socker, efter Carinas kommentar, då jag ville ha den sötare. Använde 1 dl syltsocker extra och marmeladen blev mycket fast, som gelé 😄 Nästa gång tar jag vanligt socker om jag vill ha den sötare!
Carin
2024-07-14