Marockansk grönsakspanna
![Marockansk grönsakspanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13912/cf_259/marockansk_gronsakspanna.jpg)
Marockansk grönsakspanna innehållande pärlor som aubergine, aprikoser och sötpotatis. Grönsakerna gräddas i ugnen kryddade med kanelstänger och spiskummin. Läckert, festligt och annorlunda.
![Marockansk grönsakspanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_13912/cf_259/marockansk_gronsakspanna.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 sötpotatisar
1 aubergine
2 gula lökar
6 plommontomater
12 torkade aprikoser
saft av 1/2 citron
2 msk olivolja
2 kanelstänger
1 tsk spiskummin
1 - 1 1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
I näringsberäkningen ingår de föreslagna tillbehören.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2140 KJ / 510 kCal
Fett23 g
Kommentar
Sötpotatisar kan vara av väldigt olika storlek. Trots att jag bara tog tre blev det ändå för mycket i förhållande till andra ingredienser. Bättre att ange vikt än antal. Om jag gör detta igen kommer jag dessutom att skära den i mkt mindre bitar än rekommenderat i receptet. Spiskummin gav inte så mycket smak när det blandades i torra ingredienser. En halv deciliter vätska av ngt slag hade varit bra.
Cecilia
2020-01-19Hej Cecilia! Tack för din kommentar! Vi tar med oss din kommentar för framtida utveckling av våra recept. Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-21