Marockansk harirasoppa med pitabröd och yoghurt
Vidga dina soppvyer och prova en mustig marockansk soppa, sprängfylld av antioxidanter och vitaminer. En kryddig harira som rundas av med en klick yoghurt och varma pitabröd.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 stjälkar stjälkselleri
2 morötter
1 tsk kummin
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olivolja
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald kanel
1/2 tsk mald koriander
2 lagerblad
2 msk tomatpuré
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 g krossade tomater
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1 kruka persilja
salt
svartpeppar
1/2 citron
Till servering
pitabröd (gärna fullkornsbröd)
matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 464 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater62 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En supersoppa! Vi gör den hemma till middag och jag har lagat den massor av gånger när vi haft sammankomster och bjuder på lunch utomhus. Värmer bra och är lättlagad trots relativt många olika ingredienser. Det mesta är ändå sånt man "har hemma".
Titti
2023-05-10Jättegott. Men lite extra ingefära och en nypa Scotch Bonet. Dundersuccé i familjen.
Håkan
2023-03-13Blev besviken, kommer inte att laga detta igen.
Eva-lena
2023-02-08