Marockansk kycklinggryta

Marockansk kycklinggryta med couscous är en läcker och snabblagad rätt med mycket goda smaker från det marockanska köket. Vitlök, citron, sambal oelek och honung ger kycklinggrytan en underbar och tilltalande smak som även barn brukar gilla!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2011

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g strimlad kycklingfilé
1 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 1/2 dl grönsaks- eller hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 tsk soja
1 tsk sambal oelek
1 msk honung
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1/2 citron
2 msk hackad persilja
Till servering
couscous
Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är beräknad per portion, utan topping.
Energi2946 KJ / 703 kCal
Fett17 g
Salt3.1 g
Kolhydrater81 g
Protein52 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag har ätit många olika marockanska couscous, oftast i Marocko men även i Tunisien (deras nationalrätt) och på Sicilien, jag har aldrig varit med om att det varit grädde i. Och var är harissan? Detta är säkert en okej maträtt, men ett marockanskt recept är det sannerligen inte.
Ann
2025-03-03Snabbt, enkelt och gott. Mycket bra vardagsrecept.
Oskar
2025-02-27Älskar denna rätt. Enligt mig enkel att göra och passar perfekt till större middagsbjudningar. Funkar lika bra med ris till som coscos. (Brukar koka båda delar så gästerna får välja).
Linda
2024-07-14