Marockansk morotssallad
Vad sägs om en magiskt god sallad gjord på ugnsrostade morötter och en kryddblandning med vitlök, koriander, spiskummin och harissa? Tänk på att ta ut morötterna i tid så att de behåller sin spänst. Ett enkelt trick är att kyla ner dem direkt efter ugnen i kallt vatten eller is så avstannar tillagningen.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018
Ingredienser
4 portioner
1 kg små knippmorötter
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
2 dl hackad koriander
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk malen spiskummin
1/2 - 1 msk harissa
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi670 KJ / 167 kCal
Fett7 g
Salt1.99 g
Kolhydrater19 g
Protein2 g
Kommentarer
Värt att testa efter att ha läst denna kommentar i tidning: ”Att marockanska morötter med koriander, grön harissa, macadamianötter och aprikoser kan vara så gott är en gåta…” överlag,harissan ska kunna bytas mot vanlig chili om man inte har det hemma. Har man inte knippe med små morötter, skiva upp vanliga i lite tjockare skivor. Ska heller inte behöva ugnsrostas, men i isåfall måste de kokas mjuka. Alternativ är att blanda morötterna med dressingen och sedan direkt till ugnen 20-30 min beroende på storlek, 225 grader. Torkade aprikoser (10 hackade i bitar) och macadamianötter(eller skållad mandel) ca 50 gram samt koriandern blandas i när morötterna kommer ut från ugnen.
Maj
2023-06-15Ang.kommentaren om att avstanna tillagningen på morötterna När man rostar morötter, då kan man inte skölja dom i vatten Verkar helkorkat, eftersom då sköljer man bort alla smaker och olivolja.
Per
2022-06-17Supergott! Jag hade inga knick morötter så jag tog vanliga ekologiska morötter. Jag gjorde samtidigt lite grillad vitkål och allt fick smaka lite av den fantastiskt goda dressingen. Det här kommer jag göra många gånger, speciellt dressingen för den passar med massor med olika grönsaker.
Jessica
2018-08-19