Marsipankycklingar
Pyssla ihop några färgglada hemgjorda marsipankycklingar till påskägget. Marsipankycklingarna är verkligen söta, i dubbel bemärkelse! Med en chokladdoppad mage är de svåra att inte sluka direkt, eller så garnerar du påsktårtan med dem.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
12 st
200 g vit marsipan
ca 1 tsk gul hushållsfärg
ca 1 krm röd hushållsfärg
ca 1 msk florsocker
50 mörk bakchoklad (55%)
bakplåtspapper
1 tandpetare
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.
Receptet har uppdaterats mars 2024.
Gör så här
Tips
För variation kan man använda två mandelspån som näbb och ett mandelspån som stjärtfjäder.
Smält chokladen i vattenbad; sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen.
Smält chokladen i vattenbad; sätt skålen i en kastrull med knappt sjudande vatten och låt chokladen smälta. Se till att ingen vattenånga kommer i chokladen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi478 KJ / 114 kCal
Fett5 g
Salt0 g
Kolhydrater15 g
Protein2 g
Kommentar
Det ser gott ut, det skall jag pröva att göra.