Mascarpone- och jordgubbstårta

Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
9
Mascarpone- och jordgubbstårta

Mascarpone- och jordgubbstårta är en fräsch och uppskattad tårta med härligt seg marängbotten. Tårtans fyllningen består av utsökta jordgubbar och gräddig italiensk mascarponekräm.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Mascarpone- och jordgubbstårta

Ingredienser

8 portioner
1 l  jordgubbar

Tårtbotten

3   äggvitor
1 1/2 dl  socker
200 g  finhackade hasselnötter

Fyllning

6   äggulor
1 dl  socker
1/2 dl  punsch
250 g  mascarpone

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Mycket omtyckt tårta! Jag hade slut på punch så det blev päron cognac istället, vilket var en lyckad kombination med jordgubbarna och blåbären. Kommer absolut att göra denna igen!

Rebecka

2014-06-18

Andra frukter funkar också bra.

Harald

2012-04-10

Riktigt gott - bjöd släkten på detta i påskhelgen....

Harald

2012-04-10

Testa liknande recept

Nöt- och chokladtårta
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu med pepparkakor
Betyg 3.1 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu i glas
Betyg 4.6 av 5.
114 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddig rulltårta med lingon
Betyg 3 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tiramisu med blodapelsin och mynta
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga