Matig macka med kyckling, avokado och mozzarella
En riktigt god kycklingmacka med avokado, pesto och mozzarella. Den matiga mackan är enkel att göra och passar som lunch eller lättare middag.
Ingredienser
2 portioner
1 tomat
1 avokado
1 mozzarella (à 125 g)
4 msk basilikapesto
4 skivor grovt bröd (gärna rågbröd, fyrkornsbröd med linfrö eller annat där skivorna är ca 10x16 cm)
2 msk skivad inlagd jalapeño
1 förp Lönneberga smakrika skivor kyckling örter och tomat (à 150 g)
4 krm tabasco
1/4 kruka basilikablad
1 msk matolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2860 KJ / 684 kCal
Fett47 g
Salt2.6 g
Kolhydrater30 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer