Matiga äppelmuffins med solroskärnor

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
3
Matiga äppelmuffins med solroskärnor

Denna gång handlar det om matbröd med äpple i muffinsformat, perfekta till ditt mellanmål eller frukost. Äppelmuffinsen toppas med solroskärnor och serveras med en god ostcrème, som du gör på mager ost och kvarg.

Matiga äppelmuffins med solroskärnor

Ingredienser

12 stycken
25 g  färsk jäst (à 50 g)
3 dl  vatten (37 grader)
1/2 dl  flytande margarin
1 dl  rågflingor
1/2 dl  vetekli
1/2 dl  solroskärnor
1/2 dl  hela linfrön
1 tsk  salt
1   tärnat äpple
1/2 dl  brödsirap eller ljus sirap
7 1/2 dl  vetemjöl special (7 1/2 dl = ca 330 g)

Pensling

vatten
solroskärnor

Ostcrème

riven mager ost
kvarg
salt och peppar

För alla

Muffinsen innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fria från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och byt ut ostcrèmen mot laktosfri färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Goda! Men skulle nog snarare kalla dem frallor/småbröd än muffins :)

Susanna

2022-01-25

Riktigt goda! Men jag använde havregryn istället för rågflingor och grahamsmjöl istället för vetekli funkade mycket bra!!

Marie

2011-10-14

Vilken mängd vetemjöl är rätt? 7½ dl = 450 g och 330 g = 5½ dl enl viktuppgift på mjölpåsen. Skall muffinsen bli lösa och lite svampiga eller fasta? Smaken är god.

Ethel

2011-10-08

Testa liknande recept

Morotsmuffins med solroskärnor
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pomeransbröd
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Energigröt
Betyg 2.4 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hönökaka
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rågbullar med kavringsmak
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga