Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg
![Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237745/cf_259/matjessill_med_citron-_och_pepparrotscrème_och_agg.jpg)
Klassiska smaker bjuds i detta vackra sillfat, som matjessill, färsk potatis och kokta ägg. Crème fraichen, med smak av både färsk pepparrot och citron, matchar sedan fint in i sältan från matjessillen.
![Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_237745/cf_259/matjessill_med_citron-_och_pepparrotscrème_och_agg.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
400 g små potatisar (gärna färskpotatis)
4 ägg
skalet av 1 citron
2 msk färsk riven pepparrot
2 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
1 förp hela matjessillfiléer (à 570 g)
8 rädisor
Till garnering
färsk riven pepparrot
1 kruka dill
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1139 KJ / 272 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater13 g
Protein11 g
Kommentarer