Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör
![Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162636/cf_259/matjessill_med_fasrskpotatis__fankal_och_brynt_graslokssmor.jpg)
Brynt smör gör det mesta godare, så även matjessill. Här blandas matjessillen med färskpotatis och krispig fänkål. Vid servering ringlas det brynta smöret med gräslök över.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017
![Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_162636/cf_259/matjessill_med_fasrskpotatis__fankal_och_brynt_graslokssmor.jpg)
Ingredienser
6 bufféportioner
500 g färskpotatis
salt
1 fänkål
50 g smör
1/2 dl finskuren gräslök
1 burk matjessill (à 200 g)
klyftor av citron
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1027 KJ / 246 kCal
Fett15 g
Salt3.35 g
Kolhydrater19 g
Protein8 g
Kommentar
Jättegod vår/sommarlunch för två personer! Men ta då två sillburkar och 100 g smör.
Tage
2020-04-15