Matjessill med gurka och gräddfil
Matjessill är en sillklassiker på midsommar, här med tillbehör som krispig gurka, rödlök, gräddfil, dill och persilja. Enkel midsommarmat som i princip bara är att lägga upp på midsommarbordet. Den salta matjessillen gifter sig fint med den syrliga gräddfilen och gurkan ger gott tuggmotstånd.
Ingredienser
8 portioner
1 förp matjessill (à 570 g)
1 gurka
20 g färsk dill
20 g färsk persilja
1/2 rödlök
2 dl gräddfil
salt och nymalen svartpeppar
Till servering
färskpotatis
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj glutenfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri produkt.
Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1384 KJ / 331 kCal
Fett19.3 g
Kolhydrater24.3 g
Protein14 g
Kommentarer