Matjessill med kavring och Västerbottensost
![Matjessill med kavring och Västerbottensost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240696/cf_259/matjessill_med_kavring_och_vasterbottensost.jpg)
Sommar på en tallrik! Matjessill serveras tillsammans med hängd gräddfil, färskpotatis i brynt smör, krispig kavring och ägg för att sedan toppas med riven Västerbottensost.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
![Matjessill med kavring och Västerbottensost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240696/cf_259/matjessill_med_kavring_och_vasterbottensost.jpg)
Ingredienser
6 portioner
3 dl gräddfil
500 g färskpotatis
4 skivor kavring
3 msk rapsolja
6 ägg
50 g smör
ca 500 g matjessillfilé
1 stor rödlök (à ca 150 g)
100 g Västerbottensost
Till servering
smörgåskrasse
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av gräddfil och smör.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2953 KJ / 706 kCal
Fett51 g
Salt6 g
Kolhydrater35 g
Protein27 g
Kommentar
Varför koka gräddfil? Helt galet. Grekisk yoghurt el cream fraish rekommenderas. Krångla inte till det!
Christina
2022-07-25