Matjessill med vit sparris och ostkräm
Somrigt och vackert blir detta fat som fylls med matjessill, gräslök, rädisor och vit sparris. Den lättlagade, men väldigt smakrika, ostkrämen passar perfekt till matjessillen, gräslöken och sparrisen.
Ingredienser
4 portioner
Ostkräm
150 g lagrad ost
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 dl vispgrädde
2 dl rapsolja
1 knippe rädisor (à 300 g)
1 förp vit sparris (à 250 g)
1/2 citron
2 förp matjessill (à 215 g)
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
1 förp ärtskott (à 100 g)
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3733 KJ / 892 kCal
Fett83 g
Salt5 g
Kolhydrater13 g
Protein25 g
Kommentarer