Matjessill på fat
En klassisk sommarrätt är detta dekorativa matjesfat med vispad crème fraiche, färskpotatis och krämiga ägg. Och om du vill göra det lilla extra ska du toppa med brynt smör och stenbitsrom. Servera som en del av en buffé eller fräsch sommarlunch.
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
2 dl crème fraiche
1 bladsalladshuvud frisésallad eller ruccola
600 g kokt färskpotatis
ca 80 g rädisor (gärna i knippe)
400 g klassisk matjessill
1 rödlök
2 msk hackad gräslök
ätbara blommor (t ex. penséer)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 572 kCal
Fett37 g
Salt4.5 g
Kolhydrater36 g
Protein22 g
Kommentar
Helt underbart med brynt smör
Inga
2022-04-12