Matjessillfat (buffé)

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
1
Matjessillfat (buffé)

Matjessillfat är en lättlagad och uppskattad rätt som passar perfekt på buffébordet. De smakrika matjessillarna blandas med ägg, gräslök och rödlök och ovanpå detta ringlas en god dressing av senap och olja.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005

Matjessillfat (buffé)

Ingredienser

8 portioner
3   burkar matjessill (à 200 g)
1   rödlök
2   hårdkokta ägg
2 msk  hackad gräslök

Dressing

1 tsk  fransk senap
2 msk  rapsolja
2 msk  vatten

För alla

Fri från gluten och mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Kan förberedas och stå klar i kylen i några timmar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Ingen riktig höjdare. Jag tyckte att det var för mycket matjesill i förhållande till ägg och rödlök.

Jenny

2007-04-10

Näringsvärde per portion

Energi760 KJ / 180 kCal
Fett0 g
Kolhydrater6 g
Protein8.5 g

Testa liknande recept

Sill á la russe
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sillsallad med stingig sås
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Currysill med dill
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjeslåda med lök
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessilltallrik med pepparrot
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med päronhack
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga