Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
8
Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

En klassiker i helt ny tappning. Smördeg med allt som hör sommaren till. Färskpotatis, rödlök, prästost, matjessill, gräddfil och dill- kan det bli mer somrigt? Passar lika bra till lunch en sommardag som på midsommarbuffén.

Matjessillflarn med potatis, dill och gräddfil

Ingredienser

4 portioner
5   färskpotatisar
2   färska rödlökar
250 g  färsk smördeg
2 dl  riven prästost
salt och peppar
2   matjessillfiléer
2 dl  gräddfil
1   kruka dill

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri gräddfil.

Gör så här

Receptet är för 4 port eller 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat

Kommentarer

Inte värt besväret 👎

Kristina

2024-06-23

Bra recept. Ska jag testa. 2 Varför får jag inte tidningen Buffe'? 3 Varför logga in med Bankid? Detta är ju inget bankärende!!! Varför inte erbjuda Frejaeid?? Mycket smartare, fler bra funktioner! Egentligen- varför behöva id för att kolla recept? 😮‍💨

Maud yvonne

2024-06-19

Tack Maud Yvonne, vad roligt att du gillar receptet! Du behöver inte bank-ID för att kolla recept det är fritt för alla :) . Däremot för att kunna kommentera i receptet eller t ex lägga ingredienserna i en inköpslista då krävs inloggning. För att få tidningen Buffé hemskickad krävs att man handlar för minst 1500 kr/månad här kan du läsa mer om fördelarna med att vara stammis https://www.ica.se/stammis/ det går även att bläddra i gamla buffétidningar på webben https://www.ica.se/artikel/buffe-tidningsarkiv/ Jag skickar ditt förslag kring Freja eID till vår IT avdelning så får de ta ställning till om det är något vi skulle kunna erbjuda kunder vid inlogg på receptkommentarer. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-06-19

Gjort den flera gånger, funkar även att byta ut sill mot löjrom och gräddfilen mot smetana för en lyxig variant.

Heidi

2021-12-27

Näringsvärde per portion

Energi2539 KJ / 607 kCal
Fett39 g
Salt3.15 g
Kolhydrater44 g
Protein19 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Focaccia i långpanna med dill och prästost
Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sill med örter och brynt smör
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sillcarpaccio
Betyg 1.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med mandelpotatis och smörvinägrett
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Prästostsnurror med fikon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Prästostsnurror med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
85 personer har röstat
Under 30 min att tillaga