Matjessilltårta med rödbetscrudité
![Matjessilltårta med rödbetscrudité](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112732/cf_259/matjessilltarta_med_rodbetscrudité.jpg)
Smörgåstårta är ett givet inslag på många svenska högtider – här är en god och färgglad variant med lager av matjessill, potatis, ägg och kavring, och en crudité med röd- och gulbetor.
![Matjessilltårta med rödbetscrudité](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_112732/cf_259/matjessilltarta_med_rodbetscrudité.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
Matjessilltårta
4 potatisar
4 ägg
4 skivor kavring
1 burk hela matjessillfiléer (1 burk motsvarar 540 g)
4 dl smetana
1 msk senap
1 msk sillspad
Crudité
1 rödbeta
1 gulbeta
1 rödlök
1/2 fänkål
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka dill
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1864 KJ / 446 kCal
Fett33 g
Salt2.8 g
Kolhydrater23 g
Protein13 g
Kommentarer