Mazarin i långpanna
![Mazarin i långpanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246759/cf_259/mazarin_i_langpanna_.jpg)
Att baka i långpanna är ett smart sätt att få godsakerna att räcka till fler och det är dessutom både enkelt och gott! Det klassiska bakverket mazarin med mördeg och mandelmassa gör sig utmärkt i långpanneformat och toppas med glasyr som färgats vackert rosa.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
![Mazarin i långpanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246759/cf_259/mazarin_i_langpanna_.jpg)
Ingredienser
ca 25 bitar
Deg
7 dl vetemjöl
250 g smör
2 1/2 dl florsocker
1 stor äggula (à ca 20 g)
2 - 3 msk kallt vatten
Mazarinsmet
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
3 stora ägg (à ca 70 g)
1 dl strösocker
Glasyr
3 dl florsocker
ca 3 msk kallt vatten
ev 1 - 2 krm röd hushållsfärg
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.
Gör så här
Tips
Kakan går bra att frysa in och tina vid ett senare tillfälle.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g
Kommentarer
Blev alldeles för tunn. Inte saftig.
Cecilia
2024-06-02Helt misslyckat
Ann-christine
2024-05-18Halverade tiden i ugnen, tillsatte lite bittermandelolja i smeten och dubblade glasyren, blev perfekta.
Sanna
2024-02-02