Mazarin i långpanna

Betyg 4.2 av 5.
28 personer har röstat
13
Mazarin i långpanna

Att baka i långpanna är ett smart sätt att få godsakerna att räcka till fler och det är dessutom både enkelt och gott! Det klassiska bakverket mazarin med mördeg och mandelmassa gör sig utmärkt i långpanneformat och toppas med glasyr som färgats vackert rosa.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023

Mazarin i långpanna

Ingredienser

ca 25 bitar

Deg

7 dl  vetemjöl
250 g  smör
2 1/2 dl  florsocker
1   stor äggula (à ca 20 g)
2 - 3 msk  kallt vatten

Mazarinsmet

400 g  mandelmassa
200 g  rumstempererat smör
3   stora ägg (à ca 70 g)
1 dl  strösocker

Glasyr

3 dl  florsocker
ca 3 msk  kallt vatten
ev 1 - 2 krm  röd hushållsfärg

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.

Gör så här

Tips

Kakan går bra att frysa in och tina vid ett senare tillfälle.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Blev alldeles för tunn. Inte saftig.

Cecilia

2024-06-02

Helt misslyckat

Ann-christine

2024-05-18

Halverade tiden i ugnen, tillsatte lite bittermandelolja i smeten och dubblade glasyren, blev perfekta.

Sanna

2024-02-02

Näringsvärde per portion

Energi1444 KJ / 345 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater37 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Karamelltårta
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fyllda maränger med hasselnötskola
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizzadeg med bakpulver
Betyg 4.3 av 5.
363 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nöt- och chokladtårta
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatishögar med parmesan och mayo
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga