Mazarinkaka med saffran och apelsin

Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat
3
Mazarinkaka med saffran och apelsin

Mazarinkaka med saffran och apelsin är precis lika gott som det låter. Perfekt att bjuda på till adventskaffet eller glöggminglet. Vill du göra en ännu festligare kaka kan du ringla lite smält mörk choklad över när den kallnat.

Mazarinkaka med saffran och apelsin

Ingredienser

16 bitar
250 g  färdig rund pajdeg

Fyllning

300 g  mandelmassa
1   apelsin
1/2 g  saffran
100 g  smör (rumstempererat)
3   ägg

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Ringla lite smält mörk choklad över kakan. Vill du göra egen mandelmassa? Här hittar du ett enkelt recept på hemgjord mandelmassa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
46 personer har röstat

Kommentarer

Låter kanongott, ska baka den och bjuda min seniorvän, som gillar gott kaffebröd.

Isabella

2016-01-25

Hej Ulla! Vad roligt att kakan uppskattades! Hälsningar, Veronica

Redaktionen

2015-12-14

Jättegod! Ett plus att här verkligen inte behövs något mer till än möjligen en kopp kaffe!

Ulla

2015-12-11

Näringsvärde per portion

Energi957 KJ / 229 kCal
Fett15 g
Salt0.2 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Cissis snabba julkaka
Betyg 2.9 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mazarinkaka i långpanna med citrus- och saffransglasyr
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranspaj
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransfläta med mandel och lingon
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbutterkaka
Betyg 4.3 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelchips eller -rasp
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga