Medelhavsfalu med knaprigt osttäcke och potatismos
![Medelhavsfalu med knaprigt osttäcke och potatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33562/cf_259/medelhavsfalu_med_knaprigt_osttacke_och_potatismos_.jpg)
Ett charmigt alternativ till klassisk falukorv i ugn. Detta recept på ugnsfalukorv är inspirerat av Medelhavet och du tillagar det med smakrika ingredienser som tapenade och basilika. Medelhavsfalun serveras med potatismos.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011
![Medelhavsfalu med knaprigt osttäcke och potatismos](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_33562/cf_259/medelhavsfalu_med_knaprigt_osttacke_och_potatismos_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g falukorv
1 burk tapenad med zucchini och paprika
1/2 kruka basilika
200 g körsbärstomater
1 dl riven ost (28%)
2 msk ströbröd
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk olivolja
ca 200 g rivna morötter till servering
Potatismos
1 kg mjölig potatis
2 dl mjölk (3%)
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt alternativ till ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja- eller havrebaserad mjölkersättning, ersätt osten med mjölkfritt alternativ, använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2928 KJ / 700 kCal
Kommentarer