Medelhavsfalu med knaprigt osttäcke och potatismos

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Medelhavsfalu med knaprigt osttäcke och potatismos

Ett charmigt alternativ till klassisk falukorv i ugn. Detta recept på ugnsfalukorv är inspirerat av Medelhavet och du tillagar det med smakrika ingredienser som tapenade och basilika. Medelhavsfalun serveras med potatismos.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011

Medelhavsfalu med knaprigt osttäcke och potatismos

Ingredienser

4 portioner
500 g  falukorv
1   burk tapenad med zucchini och paprika
1/2   kruka basilika
200 g  körsbärstomater
1 dl  riven ost (28%)
2 msk  ströbröd
2 krm  salt
1 krm  peppar
1 msk  olivolja
ca 200 g  rivna morötter till servering

Potatismos

1 kg  mjölig potatis
2 dl  mjölk (3%)
1 msk  smör eller margarin
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt alternativ till ströbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk mot soja- eller havrebaserad mjölkersättning, ersätt osten med mjölkfritt alternativ, använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2928 KJ / 700 kCal

Testa liknande recept

Tomatgratinerad falukorv med gräddfil
Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad falukorv med pesto och tomat
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavsfalu
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hasselbackskorv på falu med mos 
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad falukorv
Betyg 4.4 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsfalu med bostongurka och paprika
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga